maanantai 28. marraskuuta 2016

Joulun odotusta Söpölandiassa

Söpölandiassa joulun odotus alkaa viimeistään marraskuussa. Jouluista tunnelmaa luon kynttilöillä, jouluvaloilla ja jouluisilla herkuilla, kuten joulutortuilla ja riisipuurolla. Kaivan kaapista melko pienen, mutta sitäkin huolellisemmin valikoidun joulukoristekokoelman. Tuuhea luonnonkuusi on saatava taloon jo joulukuun alkupäivinä, jotta sitä ehtii ihastella ja tuoksutella rauhassa.


Joulun odotukseen kuuluu myös itsetehty joulukalenteri, jonka pikkuisiin neulottuihin sukkiin jemmaan suklaata itselle ja lakuja miehelle. Joulukalenteri kuuluu myös aikuisille! :)


Joululahjojen suhteen olen pitänyt stressitöntä linjaa jo muutaman vuoden. Tuttavien kanssa on sovittu, ettei lahjoja anneta. Sen sijaan kutsun läheiset joulupuurolle ja herkuttelemaan jouluisilla leipomuksilla. Toimii!Aivan lahjaton ei ole joulu Söpölandiassakaan - miehen kanssa lahjomme toisemme, ja monenkirjavat paketit piilotan ompelemiini lahjapusseihin. Paketteihin päätyy myöskin aina jotakin itsetehtyä, ainakin lämpöiset villasukat.


Minulle merkityksellisintä joulussa taitaakin olla sen odotus: hiljentyminen, rauhoittuminen, jouluvalmistelut, herkut ja jouluisesta tunnelmasta nauttiminen. Itse joulu meneekin yleensä kuin hujauksessa, enkä malttaisi luopua kuusesta vielä Nuutinpäivänäkään... Onneksi vielä on aikaa tunnelmoida rauhassa.

Rauhallista ja levollista joulunodotusta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi ja keskustelu ovat erittäin tervetulleita. Pysythän asiallisena, sillä kaikki asiattomat kommentit poistetaan.