maanantai 5. joulukuuta 2016

Kankaiden Lumoissa

Uuu, tästä se lähtee,kaikki tarvikkeet mukavassa sekasovussa! Jostain tuolta kasojen seasta löytyy se voittajapari ellei useampikin. Jos ei löydy niin sitten takaisin kangaskauppaan.

Takana on siis ommeltuna 30:n kuorolaisen musta jakkupuku ja nyt olisi vuorossa se luovempi vaihe eli kankaisen rintakorun/kaulakorun valmistaminen asuihin. Miehille tulisi tietenkin taskuliinat samasta kankaasta. Mustan asukokonaisuuden valmistaminen marraskuussa on ihan "pimeetä" hommaa. Nyt sentään sielu saa kylpeä värien kirjossa ja kädet nauttia vaihtelevista materiaaleista. Tarkoitus on tehdä useampi protomalli alustamaan valittavaa tyyliä.

 Näistä ihanaisista kankaista (kuva vas) syntyi viuhka. Protomalli vaatii vielä kehittelyä ja on todennäköisesti liian vaalea kuorolaisten asuihin. Ehkäpä kesätuotteeksi myyntiin..
Satiininauhoista kokeilin myös jotain(kuva oik.).

Minulle ideoinnissa on tärkeää nähdä ja kosketella materiaaleja. Olen netistäkin tilannut kangasnäytteitä, mutta oikean värisävyn ja yhdistelmien löyäminen on valitettavasti sitä kautta hankalampaa kuin kävellä suoraan kauppaan. Näytepaloja nettikaupat kyllä lähettävät, mutta eihän sitä koko kangasvaraston näytteitä kehtaa pyytää.
Tästä lähtee liikenteeseen mielipuuhani eli pallojen päällystäminen kankailla. Parhaan tuloksen saa luonnonmateriaaleilla, kuten villalla ja silkillä, mutta katsotaan miten käy.Kankaiden kovettaminen testauksessa. Rintakorun takana oleva pitsimäinen viuhka kovettui hyvin liimalla. Kankaan värin voisi vaihtaa vielä vaalempaan sävyyn jos musta on liian dramaattinen.Näistä malleista ja muutamasta muustakin lähdetään siis liikenteeseen. Näette viikon aikana mihin päädytään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi ja keskustelu ovat erittäin tervetulleita. Pysythän asiallisena, sillä kaikki asiattomat kommentit poistetaan.