Kirjoittajat

made in korso -blogiin kirjoittaa kahdeksan korsolaista eri käsityöalojen ammattilaista ja harrastajaa.

Kirjoittajat ovat:

Anu


Hei olen Anu ja monien käsitöiden harrastaja.

Noin kolme vuotta sitten päätin, kun jouduin jäämään terveydellisistä syistä eläkkeelle, että kokeilen kaikkea mielenkiintoista mitä eteen tulee ja niin olen tehnyt. 

Aloitin nukkekotiharrastuksella ja pian oli valmiina niin korit, matot, tuolit ja jopa karjalanpiirakat minikoossa. Siirryin ristipistotöihin, filo-saven kimppuun, opettelin  frivoliteetti-pitsin valmistamisen ja nypertelin jos jonkinlaisia koruja ja tukkakoristeita. Tämän jälkeen perehdyin huovuttamisen saloihin ja villan neulahuovuttamiseen. Siitä materiaalista syntyi aika suuri eläintarha piironkini päälle. Nyt touhuan metallin työstämisen kimpussa ja kokeilun alla on kolmen eri metallin yhdistäminen. Tämä on ehkä haastavinta ja eniten tekniikkaa vaativaa ja siksi se onkin niin mielenkiintoista.
 
Blogiini yritän koota jotain vinkkejä ja kokemuksia eri työtavoista. 

Harrastan myös luontovalokuvaamista ja minut löytää Instagramista nimellä @anuvuorinen 

Tervetuloa seuraamaan niin kirjoituksia tänne made in korson sivuille kuin valokuvia Instagramiin!

Handmade by Me: Merja


Olen kolmekymppinen nainen Vantaan Korsosta. Käsitöitä olen tehnyt ihan pienestä pitäen ja kiinnostus käsitöihin syntyi jo ennen kouluikää. Kiitos siitä kuuluu äidilleni, joka antoi minun käyttää ompelukonettaan ja lankojaan.

Ensimmäisiä töitäni olivat barbien vaatteet ja siitä se innostus sitten lähti. Käsityöt ja kuvaamataito ovat aina jo peruskoulusta lähtien olleet vahvimpia puoliani. Käsityöharrastukseni on monipuolista ja teen töitä periaatteella, jos en jotain osaa, niin se opetellaan. Työnjälki on minulle tärkeää, ja jokainen työ tehdään huolella.

Hierontatassu: Heidi


Hieroja-yrittäjä Metsolasta Hierontatassusta, jonka vapaa-aika kuluu käsitöiden parissa. Neulon mm. huiveja, ponchoja ja kaulureita. Pyörittelen mehiläisvahalevyistä monissa eri väreissä kynttilöitä, punon rottingista koreja, teen keraamisia astioita, pujottelen lasihelmistä koruja jne.

Pidän kovasti työstäni, koska useimmiten voin olla asiakkailleni avuksi. Jos myös käsitöilläni voin tuottaa iloa ja tyytyväisyyttä, olen onnistunut niin työssäni kuin harrastuksessanikin.

Olen täysin sokea ja monia ihmetyttääkin miten pystyn neulomaan, tekemään erilaisia käsitöitä. Toivottavasti onnistun teksteilläni avaamaan hiukan asiaa teille lukioille.

Jasmin Design: Mirka

 

Jasmin Design on kultaseppä Mirka Loukimon luotsaama monitoimikultasepänpaja. Jasmin Designilta saa perinteisten kultasepäntöiden lisäksi mm. valimopalveluja, käsintehtyjä palkintoja sekä äidinmaitokoruja. Jasmin Designin uniikkikorut, korujasarjat ja palkinnot ovat saaneet myös Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-merkin käyttöoikeuden.
Merjan Villisukat: Merja A.

 

Olen villasukkiin hurahtanut kirjanpitäjä Korson suuralueen laitamilta, Nikinmäestä. Käsitöitä olen tehnyt aina, mutta nyt keskityn villasukkiin, joiden pariksi syntyvät silloin tällöin lapasetkin. Tekisin mieluusti myös villapuseroita, jos niitä joku käyttäisi. Pitäisi muuttaa arktisemmille vyöhykkeille. Myös askartelu kiinnostaa.

Olen löytänyt villasukista luovuuteni, jonka luulin kadonneen debetin ja kreditin tiukkojen muottien alle. Vallan villeiksi villasukat villiintyivät, kun tyttäreni alkoi kutsua sukkiani villisukiksi.

Queen Dee

 

Olen ompelija ja korutaiteilija Korsosta. Koulutukseltani olen vaatturi ja modisti. Teen korjausompelun ohella myös tilaustöitä, kuten hääpukuja, asusteita, uusin tekstiilejä veneisiin yms. Valmistan ja myyn omia töitäni myyjäisissä silloin tällöin kun asiakastöiltäni ehdin. Kuten monet muutkin käsityöalan ammattilaiset ja harrastajat rakastan erilaisia materiaaleja, enkä pelkästään kankaita. Tällä hetkellä uusin villitys on lamppujen valmistus.

 

Sari ja kuva: Sari 


Korsolainen graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka tekee harrastuksekseen koruja kierrätysmateriaaleista. Sari on suunnitellut ja toteuttanut madeinkorso.fi-verkkosivut. Hän vastaa myös siitä, että täällä blogin puolella on kaikki hyvin.

Seija


Olen ompeluharrastaja, jonka intohimona ovat kankaat. Pienten lasten äitinä parasta omaa aikaa on ompelu. Joustavista kankaista syntyy värikkäitä leggingsejä, paitoja, pipoja, pantoja ja tuubihuiveja. Parhaiten opin uusia kikkoja etenemällä vaikeustasossa hitaasti ylöspäin, mutta toisaalta rohkeasti kokeilemalla - ohjeet yleensä vain silmäilen läpi. Vaikka välillä meneekin mönkään, suurimman onnistumisen ilon saa itse hoksaamalla.

Tässä blogissa kirjoitan parhaista vinkeistäni sekä intohimostani kuosisuunnitteluun.

Söpölandian sauma & silmukka: Minna


Söpölandian sauma & silmukka valmistaa kaikenlaista kaunista ja söpöä eri menetelmillä. Ompelemalla, neulomalla ja virkkaamalla syntyy värikkäitä vaatteita aikuisille, asusteita, pussukoita, koruja ja muita pieniä ja isoja ihanuuksia. Söpölandian omat Facebook-sivut löydät osoitteesta facebook.com/sopolandia ja blogin osoitteesta sopolandia.blogspot.fi

1 kommentti:

  1. Hei Mirka Loukimo, otatko yhteyttä siru.koljonen@gmail.com

    Tarvitsen osoitteesi jotta voin postittaa arvonnassa voittamasi epicaren.

    Anteeksi että laitan tänne viestiä, mutta en löytänyt yhteystietojasi muualta.

    VastaaPoista

Kommentointi ja keskustelu ovat erittäin tervetulleita. Pysythän asiallisena, sillä kaikki asiattomat kommentit poistetaan.