keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Ompelukoneella alla

Sikinsokin sokkelossa rohkea ompelija ompelee... toivotaan ettei kangasta jää kaksinkerroin väliin. Ahtaassa tilassa mennään.Tällä hetkellä koneen alla on asiakkaan farkkujen paikkaus. Monilla on vahva tunneside omiin farkkuihin. Hyvistä juuri omalle vartalolle muotoutuneista farkuista on vaikea luopua, vaikka haaroista näkyisi jo alushousut. Eikä niistä ehkä tarvitsekaan vielä luopua. Paljon on tehtävissä ennen kuin farkut ovat käyttökelvottomat. Jos omistat tällaiset vahvat hyvät farkut, joissa on haaroista tai polvissa reiät niin paikkauta ne. Näin saat pidennettyä farkkujesi käyttöikää ainakin muutamalla vuodella. Kukin voi sitten itse päättää onko paikatut farkut muotia ja voiko niillä mennä kaupungille vai käykö ne vain puutarhatöihin.

Farkkujen paikkaus onnistuu kotikonstein, mutta voit tarvittaessa kuljettaa ne ammattiompelijalle.
Ensimmäisessä kuvassa ollaan lahkeessa polven kohdalla. Asiakkaan farkkujen lahje on tässä sen verran leveä ettei saumaa tarvitse avata päästäkseen ompelemaan paikkaa paikoilleen.
Nurjalle puolelle (toinen kuva) voi käyttää farkkupalaa tai puuvillalangasta(pese ensin kutistumisen ehkäisemiseksi). Paikkaan voi hyvin hyödyntää vanhoja jo roskiin meneviä farkkuja. Paikan reunat kannattaa huolitella ennen kiinnitystä. Nuppineuloja apuna käyttäen paikan saa hyvin istutettua nurjalle puolelle.
Tee paikasta isompi kuin itse reikä on. Itse ompelen ensin paikan kiinni farkun saumoihin, jotta se pysyisi paremmin paikallaan. Ompele oikealta (kuva kolme) puolelta kankaan värisellä langalla pientä siksakkia pitkin poikin reunoja ja keskeltä moneen kertaan. Mieluummin ompeleita enenmmän kuin vähemmän.

Alimmassa kuvassa on paikkauksessa haaraosa. Haaraosa on hyvä paikata molemmin puolin haaraa, sillä yleensä päällikangas on hankautunut ohueksi myös siltä puolelta missä ei vielä ole näkyvää reikää. Muista tässäkin kohdassa tehdä isompi paikka kuin itse repeämiskohta on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi ja keskustelu ovat erittäin tervetulleita. Pysythän asiallisena, sillä kaikki asiattomat kommentit poistetaan.